- 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng met de sesamolie en rijstazijn.
- 2 Meng de mayonaise met 1 eetlepel sriracha- of chilisaus en roer de surimi, zalm en bosui erdoor. Verdeel de rijst over de bodem van een ovenschaal en druk iets aan. Verdeel het vismengsel in een laag erover en bestrooi met het sesamzaad.
- 3 Maak met extra sriracha of chilisaus een zigzagpatroon erover en bak de schotel circa 15 minuten in de oven.
- 4 Zet de schaal op tafel en snijd vierkante blokjes. Schep steeds een blokje op een stuk nori en maak af met de avocado en radijs.
wijnadvies
Bij sushi is sauvignon blanc altijd een hit, maar deze sushi bake is net even anders. Kies voor een populaire witte wijn uit Oostenrijk: Green Grüner Veltliner.