4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
home recepten Butter chicken met palak paneer

Butter chicken met palak paneer

ingrediënten


50 min
4 personen
250 gram feta

dit product is niet beschikbaar

2 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram spinazie
1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 gedroogde chilipepers
1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse koriander

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter volle yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 kaneelstokjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels currypasta

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels gele currypasta

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

200 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kipfilet

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi de kip met chilipoeder en besprenkel met citroensap.
  • 2 Verhit 75 gram boter en fruit hierin de uien en knoflook. Schep de kip erdoor en bak rondom lichtbruin.
  • 3 Voeg de currypasta, gember, tomaten, honing en kaneelstokjes toe en stoof zachtjes circa 15 minuten.
  • 4 Maak intussen de palak paneer. Verhit de helft van de olie en fruit hierin de knoflook, gember, chilipeper, ui, komijn, korianderpoeder en kurkuma 2-3 minuten.
  • 5 Schep de spinazie in gedeeltes erdoor en roerbak totdat deze geslonken is. Schep de tomatenblokjes erdoor.
  • 6 Verhit de rest van de olijfolie en bak de kaasblokjes lichtbruin. Serveer ze op de spinazie.
  • 7 Verwijder de kaneelstokjes uit de butter chicken. Roer de yoghurt en overige boter erdoor en bestrooi met de koriander.
  • 8 Lekker met naanbrood en (basmati)rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1230 kcal
vet 86 gram
verzadigd vet 42 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 85 gram