- 1 Kook de witte asperges in circa 7 minuten beetgaar (groene asperges circa 4 minuten). Halveer ze en houd apart.
- 2 Verdeel de kooltjes over één helft van de barbecue zodat je een hete en een koelere zone krijgt. Als de kolen goed gloeien, bak je de burgers op de hete kant snel bruin.
- 3 Als ze de juiste kleur hebben leg je ze aan de koele kant en gooi je eventueel wat rookhout op de kolen. Sluit het deksel. Heb je een barbecue zonder deksel, gril de burgers dan gewoon gaar.
- 4 Na circa 10 minuten indirecte warmte zijn de burgers gaar. Snijd de broodjes open en leg kort op het rooster boven de kolen.
- 5 Gril de asperges kort voor mooie grillstrepen. Leg de burgers op de broodjes, schep wat (truffel)mayonaise erop en maak de burger speciaal af met de asperges.
bereidingstip
Maak zelf truffelmayonaise door een scheutje truffelolie toe te voegen aan de mayonaise.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.