- 1 Roer 1 eetlepel sojasaus, de suiker, rijstazijn en 1 eetlepel koud water in een kommetje door elkaar en houd apart. Snijd de bosuitjes in 3 gelijke stukken en snijd de stukken in de lengte in reepjes.
- 2 Verwijder de eventuele staartjes van de garnalen en snijd ze in de lengte door.
- 3 Klop de bloem met de maizena, een snuf zout, de overige sojasaus en 140 ml ijskoud water tot een dun beslag. Schep de bosui, garnalen en knoflook erdoor.
- 4 Verhit 1 theelepel van de olie in een koekenpan en schep een lepel van het beslag erin. Bak in een paar minuten op een lage stand lichtbruin en keer het pannenkoekje dan om. Maak op dezelfde manier pannenkoekjes van de rest van het beslag. Houd de pannenkoekjes eventueel warm in de oven.
wijnadvies
Het Koreaanse woord ‘buchu’ betekent knoflook- bieslook en ‘jeon’ betekent pannenkoek. Een buchujeon is dus een hartige Koreaanse pannenkoek met knoflookbieslook, ook wel bekend als Chinese bieslook. Wij gebruiken hiervoor in de plaats bosuitjes en knoflook. Bij dit karaktervolle gerecht mag je gerust een stevige witte wijn schenken, bijvoorbeeld een Chileense Indomita Gran Reserva Chardonnay. Vol en rijk met meloen, appel en peer, en duidelijk waarneembare houtinvloeden.