- 1 Verhit een grillpan.
- 2 Bestrijk de plakken ciabatta met 4 eetlepels olijfolie en gril tot er aan beide kanten mooie strepen ontstaan.
- 3 Wrijf het teentje knoflook stevig over het gegrilde brood.
- 4 Kook de tuinbonen circa 3 minuten in water met zout en laat uitlekken.
- 5 Verwijder de velletjes van de bonen (dubbel doppen).
- 6 Roer de munt, overige olijfolie, citroenrasp en -sap erdoor en prak tot een grof mengsel.
- 7 Breng op smaak met zout en peper.
- 8 Meng de feta met de crème fraîche.
- 9 Bestrijk de plakken brood met het fetamengsel en verdeel er vervolgens wat van de tuinbonenspread over.
- 10 Besprenkel met olijfolie.
wijnadvies
Serveer je bruschetta bij de borrel? Open dan een feestelijke fles bubbels, bijvoorbeeld Tiresia Prosecco.