eenvoudig
15 min.
lunch, klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje
home recepten Bruschetta met paddenstoelen en mozzarella

Bruschetta met paddenstoelen en mozzarella

ingrediënten


15 min
1 bol mozzarella

dit product is niet beschikbaar

ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

theelepel oregano

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

160 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie en bak hierin de paddenstoelen circa 10 minuten op hoge stand tot ze gekleurd zijn. Voeg de knoflook en oregano toe en bak 1 minuut mee.
  • 2 Voeg de azijn toe en warm kort mee. Neem de pan van de warmtebron en voeg de peterselie toe.
  • 3 Rooster de sneetjes ciabatta. Leg de plakjes mozzarella op de bruschetta en verdeel de warme paddenstoelen erover. Serveer direct.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Lekker als borrelhapje bij een glas La Colombara Lambrusco, verkrijgbaar in Bianco en Rosso.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 10 gram