4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
home recepten Bruschetta met geroosterde paprika en fetaroom

Bruschetta met geroosterde paprika en fetaroom

ingrediënten


20 min
4 personen
8 sneeën stokbroden

dit product is niet beschikbaar

8 sneeën focaccia's
snufje paprikapoeder
snufje gerookt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

munt
2 takjes munt

dit product is niet beschikbaar

100 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

keukenmachine

staafmixer

  • 1 Leg de paprika’s op een rooster boven de gloeiende kooltjes van de barbecue en keer ze een aantal keer, tot het vel aan alle kanten donker geblakerd is. Leg de paprika’s in een afgesloten pan en laat rusten.
  • 2 Maal intussen de feta fijn in de keukenmachine. Voeg de crème fraîche toe en mix kort. Breng op smaak met peper en roer de gehakte munt erdoor.
  • 3 Pel de afgekoelde paprika’s en snijd het vruchtvlees fijn. Meng met 1 eetlepel olijfolie, paprikapoeder, zout en peper.
  • 4 Bestrijk de sneetjes brood aan beide kanten met de overige olijfolie en rooster ze op de barbecue aan beide kanten in een paar minuten goudbruin.
  • 5 Verdeel een lepel fetaroom over het warme brood en schep de geroosterde paprika erop. Garneer met een paar muntblaadjes en bedruppel met olijfolie.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Bij bruschetta denk je al snel aan Italiaans wit. Niet verkeerd, maar wij kiezen bij dit recept voor de frisfruitige Nava Rueda Verdejo. Aromatisch, tropisch en heerlijk verkwikkend.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr