- 1 Verwarm de tomaatjes met de azijn, olijfolie en suiker circa 20 minuten in een pan op een lage stand totdat de tomaatjes helemaal zacht zijn, maar nog wel heel.
- 2 Neem de pan van de warmtebron en laat afkoelen. Verwarm intussen de ovengrill voor.
- 3 Besprenkel de plakken ciabatta met wat van de tomatenolie en wrijf er met de knoflook overheen. Gril het brood enkele minuten in de oven tot het knapperig is.
- 4 Verdeel de gekonfijte tomaatjes over het brood, scheur de mozzarella erover en serveer direct.
bereidingstip
Heb je gekonfijte tomaatjes over? Ze blijven in de olie nog een paar dagen goed in de koelkast.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Bij dit Italiaanse hapje schenk je Terrazzano Verdicchio Dei Castelli Di Jesi.