8 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Bruschetta met citroenricotta en pistache

Bruschetta met citroenricotta en pistache

ingrediënten


30 min
8 personen
25 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

250 gram ricotta
1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de ciabatta in plakken van 1 cm dik. Leg ze naast elkaar op de bakplaat en smeer ze in met de olijfolie. Bestrooi met zout en peper en rooster in de oven in 10 minuten goudbruin.
  • 2 Pluk de blaadjes van de basilicum en hak de helft van de blaadjes met de takjes fijn. Meng de ricotta met de citroenrasp, -sap, de helft van de pistachenoten en gehakte basilicum. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Beleg de ciabatta-toastjes met de citroenricotta. Bestrooi met de rest van de pistachenoten en garneer met een blaadje basilicum.

bereidingstip

Deze bruschetta is ook lekker met stukjes tomaat, reepjes parmaham, ingelegde rode ui en flinters Parmezaanse kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 195 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr