- 1 Laat de gedroogde vijgen 10 minuten wellen in kokend heet water. Giet ze af en snijd ze in dunne plakjes (dit laatste geldt ook als je verse vijgen gebruikt). Besprenkel ze met de balsamicoazijn.
- 2 Verwarm de olie in een koekenpan en bak de sneetjes stokbrood aan beide kanten goudbruin. Roer de ricotta glad en breng op smaak met zout en peper. Verdeel dit luchtig over het brood.
- 3 Beleg met plakjes vijg en maal hier nog wat peper over. Bestrooi de bruschetta met basilicum en serveer direct.
bereidingstip
• je kunt het beste gebruik maken van stokbrood of ciabatta van 1 dag oud. . • Beleg de bruschetta ook eens met tapenade van zwarte olijven, plakjes gekookt ei, stukjes ansjovis en ringetjes sjalot. . • Of bestrijk de sneetjes brood met gepeperde mayonaise en beleg ze met kant-en-klare carpaccio, fijngehakte sjalot en augurk. . Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.