eenvoudig
25 min.
brunch
home recepten Brunch-kerstboom

Brunch-kerstboom

ingrediënten


25 min
150 gram grissini rozemarijn
1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

100 gram roomkaas met knoflook en kruiden
100 gram pesto

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels crema di balsamico
pot groene olijven zonder pit
160 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

2 zakjes mozzarella mini

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherrytomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 stuk jonge kaas
100 gram borrelcrackertjes
2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

4 pakjes carpaccio
1 zak rucola

dit product is niet beschikbaar

5 mini's salamiworstjes

benodigdheden

uitsteekvormpje

  • 1 Leg voor de stam de salamiworstjes in het midden bij elkaar.
  • 2 Maak met rucola de onderste rand van de boom. Zorg dat hierna elke rij korter is dan de vorige, zodat je de kerstboomvorm krijgt. Vouw roosjes van de carpaccio en leg ze boven de rucola. Bestrooi met kappertjes, pijnboompitten en kaas uit de verpakking. Besprenkel met de dressing.
  • 3 Maak van ¾ van de crackertjes een rij boven de carpaccio, gevolgd door weer wat rucola. Steek met de uitsteekvorm sterren uit de kaas. Houd 1 ster apart en maak van de rest een rij met tomaatjes ertussen. Houd 3 tomaatjes apart.
  • 4 Maak weer een rij van rucola en dan een rij van roosjes rauwe ham, mozzarella en olijven. Besprenkel de mozzarella met crema di balsamico.
  • 5 Maak de bovenste rijen van rucola en de overige crackers. Leg de 3 tomaatjes erboven en eindig met de kaasster als piek.
  • 6 Verdeel een paar theelepels pesto over de tomaatjes. Verdeel een paar toefjes roomkaas over de crackers. Serveer met stokbrood, grissini en de rest van de pesto en roomkaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 892 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 49 gram