gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Brownietaartje met koffiefrosting

Brownietaartje met koffiefrosting

ingrediënten


20 min
1 kopje sterke koffie

dit product is niet beschikbaar

20 gram cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

70 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram boter

dit product is niet beschikbaar

130 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

2 handjes frambozen

dit product is niet beschikbaar

poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

snufje zout

dit product is niet beschikbaar

75 gram gemengde noten

dit product is niet beschikbaar

80 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

170 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

170 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram extra pure chocolade

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

bakpapier

  • 1 Smelt de chocolade samen met de boter in blokjes in een pannetje op laag vuur.
  • 2 Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier of spray in met bakspray.
  • 3 Klop in een kom de eieren luchtig met een garde of (hand)mixer.
  • 4 Mix de suiker erdoor.
  • 5 Voeg dan het chocoladebotermengsel toe en spatel vervolgens de gezeefde bloem, zout en de gehakte noten voorzichtig door het mengsel.
  • 6 Giet het beslag in de springvorm.
  • 7 Zet in het midden van de oven en bak in zo’n 20 minuten gaar.
  • 8 Het taartje mag nog een beetje zacht zijn in het midden. Laat afkoelen op een rooster en zet vervolgens in de koelkast.
  • 9 Maak ondertussen de frosting. Smelt hiervoor de chocolade au-bain-marie. Hiervoor doe je de chocolade in een kom die je in een pan water op het vuur zet.
  • 10 Roer af en toe door.
  • 11 Haal de kom dan van de pan en laat de chocolade iets afkoelen.
  • 12 Klop de boter luchtig en romig.
  • 13 Voeg de poedersuiker en het cacaopoeder toe en klop met een garde tot er een glad mengsel ontstaat.
  • 14 Voeg vervolgens al kloppend de gesmolten chocolade toe.
  • 15 Doe tenslotte de koffie erbij en mix nog even goed door.
  • 16 Spatel het mengsel bovenop het brownietaartje.
  • 17 Maak af met de frambozen en een beetje poedersuiker.

bereidingstip

Heb je niet zoveel tijd? Laat dan de koffiefrosting weg.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram