12 personen
eenvoudig
35 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Brownietaart met zomerfruit

Brownietaart met zomerfruit

ingrediënten


35 min
12 personen
framboos

dit product is niet beschikbaar

blauwe bes

dit product is niet beschikbaar

aalbes

dit product is niet beschikbaar

aardbei

dit product is niet beschikbaar

500 gram gemengd fruit

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

275 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

250 gram boter

dit product is niet beschikbaar

275 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

taartvorm

bakpapier

  • 1 Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Meng de suiker met een snufje zout door het iets afgekoelde chocolade- botermengsel.
  • 3 Schep de bloem er luchtig door. Voeg de eieren één voor één toe en roer tot een beslag.
  • 4 Vet de rand van de taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • 5 Schep het beslag in de bakvorm, bak 20-25 minuten in het midden van de oven en laat afkoelen (dit kan een dag van tevoren).
  • 6 Klop de slagroom met de vanillesuiker. Verdeel de slagroom over de browniebodem en verspreid het fruit erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 6 gram