gemiddeld
30 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Brownies met frambozencrème

Brownies met frambozencrème

ingrediënten


30 min
175 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

175 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

12 suikerhartjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram ongezouten pecannoten

dit product is niet beschikbaar

250 gram bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

75 gram melkchocolade

dit product is niet beschikbaar

225 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

rechthoekige bakvorm

bakpapier

hartvormige steker

spuitzak

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Smelt alle choco­lade met de boter op een lage stand. Roer goed door en laat iets afkoelen.
  • 2 Roer de basterdsuiker, pecan­noten en eieren erdoor. Spatel de bloem luchtig erdoorheen. Bekleed het bakblik (26x26 cm) met bakpapier. Schep het beslag in het bakblik en strijk met de achterkant van een vochtige lepel glad.
  • 3 Bak circa 30 minuten in het midden van de oven (als de brownie in het midden stevig aanvoelt is hij klaar). Laat buiten de oven afkoelen.
  • 4 Pureer intussen voor de frambozencrème de frambozen met een staafmixer en zeef deze vruchtenpu­ree. Mix de boter los en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe.
  • 5 Meng de frambozenpuree door de boter. Zet de crème even in de koelkast. Voeg voor meer stevigheid eventueel extra poeder­suiker toe.
  • 6 Steek met de hartjessteker 12 hartjes uit de brownie. Schep de frambozencrème in de spuitzak en spuit een rozet op elk hartje.
  • 7 Zet om stevig te worden eventueel nog even in de koelkast. Garneer met een suikerhartje.

bereidingstip

Vervang de frambozen in dit recept door gemengde bosvruchten of kersen (pot). . Gebruik de restjes brownie in een toetje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 7 gram