8 personen
gemiddeld
40 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Broodstengels met tapenades

Broodstengels met tapenades

ingrediënten


40 min
8 personen
50 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 takjes verse peterselie
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

50 gram gedroogde tomaten op olie

dit product is niet beschikbaar

200 gram kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

20 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

100 gram zure room

dit product is niet beschikbaar

200 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

snufje chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

46 gram ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

2 geroosterde paprika's

dit product is niet beschikbaar

maanzaad

dit product is niet beschikbaar

sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

450 gram witbroodmix

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

staafmixer

  • 1 Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar dan met toevoeging van rozemarijn en met olie in plaats van boter. Kneed goed door en laat minstens een keer rijzen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het deeg in 12 stukjes en rol hiervan lange dunne stengels. Bestrijk ze met een kwastje met ei en bestrooi ze met zaadjes. Bak ze in circa 15 minuten gaar en bruin.
  • 3 Maak ondertussen de verschillende tapenades. Maal, voor de tapenade met paprika, de geroosterde paprika’s met de ansjovisfilets, knoflook, olijfolie en een snufje chilipeper tot een grove puree en roer er de kappertjes door.
  • 4 Maal voor de tapenade met blauwe kaas de blauwe kaas met de zure room en breng op smaak met versgemalen peper. Doe dit in een kom. Verdeel de geroosterde pijnboompitten over de kaasroom.
  • 5 Maal, voor de tapenade met kikkererwten, de uitgelekte kikkererwten, zongedroogde tomaten (uit olie), knoflook, peterselie en olijfolie tot een gladde pasta en breng op smaak met zout en peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 530 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 19 gram