4 personen
gemiddeld
40 min.
lunch
home recepten Broodje warm vlees met pindasaus

Broodje warm vlees met pindasaus

ingrediënten


40 min
4 personen
2 eetlepels seroendeng

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels atjar tjampoer

dit product is niet beschikbaar

4 pistoletjes

dit product is niet beschikbaar

4 zachte witte bollen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels limoensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels pindakaas met stukjes noot

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 varkensrollade

dit product is niet beschikbaar

1 kiprollade
1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter en braad hierin de rollade aan. Giet er 1 eetlepel ketjap en 2 eetlepels water bij en laat afgedekt in circa 30 minuten gaar sudderen.
  • 2 Schakel de warmtebron uit en laat de rollade circa 15 minuten rusten in de jus.
  • 3 Verhit intussen de olie op een lage stand en fruit hierin de knoflook en gember 1 minuut. Voeg de pindakaas, rest van de ketjap, sambal, limoensap, kokosmelk en 5 eetlepels water toe en roer tot een gladde saus. Laat op een lage stand pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft.
  • 4 Snijd de rollade in dikke plakken. Snijd de broodjes open en beleg ze met de plakken vlees.
  • 5 Schep er royaal pindasaus, de atjar en seroendeng over.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 34 gram