- 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Meng de boerenkool met 1 theelepel zout in een ruime kom. Kneed de boerenkool een paar minuten goed door met de hand zodat je voelt dat de kool zachter wordt door het zout. Laat de kool 10 minuten staan.
- 2 Bak intussen de pistoletjes in circa 8 minuten af in de oven. Laat een paar minuten afkoelen. Verwarm de rookworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 3 Rooster de karwijzaadjes in een droge, hete koekenpan tot ze geur afgeven. Meng met de mayonaise door de boerenkool.
- 4 Snijd de pistoletjes aan de bovenkant ruim open. Besmeer de binnenkanten met de piccalilly en schep hierop de boerenkoolsalade. Halveer de rookworsten en druk in elke pistolet een halve worst.
- 5 Spuit een zigzagpatroon van ketchup en mosterd over de worst en bestrooi met de uitjes.