4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Broodje ‘Caesar’ kipsaucijs met geroosterde spitskoolsalade

Broodje ‘Caesar’ kipsaucijs met geroosterde spitskoolsalade

ingrediënten


30 min
4 personen
bosje radijs

dit product is niet beschikbaar

75 gram Grana Padano-kaas

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels caesardressing

dit product is niet beschikbaar

4 snack komkommers

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

300 gram slamelange
4 witte pistolets

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel uienpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 spitskool

dit product is niet beschikbaar

4 kipsaucijzen
6 plakken ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

grillpan

keukenpapier

  • 1 Steek de barbecue aan of verhit een grillpan. Gril het spek in ca. 4 min. krokant op het rooster. Laat uitlekken op keukenpapier en verkruimel.
  • 2 Gril de saucijzen in ca. 15 min. op het rooster goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  • 3 Snijd intussen de spitskool in de lengte in parten. Meng de olie met het uienpoeder, zout en peper. Wrijf de snijkanten van de parten ermee in. Rooster elke snijkant ca. 3 min. tussen de worsten.
  • 4 Snijd de pistolets over de lengte in aan de bovenkant. Vul elk broodje met wat sla, komkommer en een worst. Besprenkel met 1 eetl. dressing en bestrooi met wat kaas en een beetje spek.
  • 5 Verdeel de rest van de sla en komkommer met de spitskool en radijs over een grote schaal. Besprenkel met de rest van de dressing en bestrooi met de overige spek en kaas.

bereidingstip

Lekker met tuinkers of platte peterselie.. Kook 2 eieren halfzacht, halveer en leg op de salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 716 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 37 gram