4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Broccolitaart met peer en amandel

Broccolitaart met peer en amandel

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

2 peren

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

500 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 2 Kook de broccoli 2 minuten en giet af. Bekleed de ingevette taartvorm met het deeg.
  • 3 Bestrooi de deegbodem met paneermeel en verdeel de peer erover. Leg de broccoli en noten op de peer.
  • 4 Klop de eieren los met peper, zout en slagroom. Schenk het ei-roommengsel over de taart en dek dit af met plakken kaas.
  • 5 Zet de taart 35-40 minuten in het midden van de oven.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Selecteer een droge witte wijn: liefst een frisse Elzasser Pinot Blanc of een Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc/Steen (9-11°C)


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 785 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 28 gram