4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Broccoliquiche met pijnboompitten

Broccoliquiche met pijnboompitten

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

5 plakjes hartigetaartdeeg
8 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

600 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

quichevorm

taartvorm

  • 1 Maal de broccoli fijn in een keukenmachine.
  • 2 Meng de eieren met de slagroom, basilicum en geitenkaas en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Roer de broccoli en zongedroogde tomaten door dit roommengsel.
  • 4 Bekleed de vorm met het deeg en druk de plakjes goed tegen elkaar.
  • 5 Schenk de vulling op het deeg en bestrooi met de pijnboompitten.
  • 6 Bak de quiche in de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
  • 7 Dek de ovenschaal eventueel af met aluminiumfolie wanneer de pijnboompitten te bruin worden.

wijnadvies

Quiche en pinot blanc is altijd een goede combinatie, zoals J. Meyer Pinot Blanc uit de Elzas


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 595 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 27 gram