4 personen
eenvoudig
15 min.
bijgerecht
home recepten Broccolipesto

Broccolipesto

ingrediënten


15 min
4 personen
1 scheutje kookvocht
15 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie extra vierge

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 gram broccoliroosjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook 100 g broccoliroosjes in water met zout in 5 min. beetgaar. Giet de broccoli af en vang een kopje kookvocht op.
  • 2 Pureer in een keukenmachine of in de hakmolen van de staafmixer de broccoli met 1 teentje knoflook, 1 el pijnboompitten en 3 el olijfolie extra vierge.
  • 3 Meng 15 g geraspte Parmezaanse kaas en eventueel een scheutje kookvocht erdoor, zodat een smeuïge pesto ontstaat.
  • 4 Breng de pesto op smaak met peper en eventueel zout. Bewaar in een potje in de koelkast onder een laagje olijfolie.

bereidingstip

Broccolipesto is lekker door pasta, in soepen en over salades en groenten. Of maak een sandwich met kaas extra lekker met broccolipesto.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 108 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr