4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Broccoli-velouté met blauwe kaas en pijnboompitten

Broccoli-velouté met blauwe kaas en pijnboompitten

ingrediënten


30 min
4 personen
oregano

dit product is niet beschikbaar

150 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

250 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar

500 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • 2 Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de broccoli, aardappels en bouillon toe en laat circa 20 minuten pruttelen.
  • 3 Voeg de slagroom en de helft van de kaas toe en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Serveer de soep in kommen. Verbrokkel de rest van de blauwe kaas erboven en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en wat peper. Garneer de broccoli-velouté eventueel met wat blaadjes oregano.

bereidingstip

Dit recept is ook heel lekker met verkruimelde zachte geitenkaas.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 15 gram