eenvoudig
20 min.
lunch
home recepten Breekbrood met knoflook en kruiden

Breekbrood met knoflook en kruiden

ingrediënten


20 min
2 blikken croissantdeeg

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

9 takjes peterselie

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

150 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

tulbandvorm

bakkwastje

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de tulbandvorm in. Smelt in een steelpan de boter. Neem de pan van de warmtebron.
  • 2 Pers de knoflook boven de boter. Snijd de peterselie en bieslook fijn en voeg toe aan de boter.
  • 3 Rol het deeg af en snijd de driehoeken los. Snijd elke driehoek in 3 driehoeken, bestrijk ze dun met boter en rol ze op (het maakt niet uit vanaf welke kant je dit doet). Snijd de rolletjes overdwars door.
  • 4 Verdeel de halve rolletjes over de bodem. Bestrijk deze laag dun met boter en leg er een tweede laag rolletjes op. Bestrijk weer met boter. Herhaal tot de vorm gevuld is.
  • 5 Bak het brood in de oven in 30 min. lichtbruin en gaar. Haal uit de oven en laat het brood 5 min. in de vorm rusten voor je het stort. Serveer het brood (lauw)warm.

bereidingstip

Rasp 50 g Parmezaanse kaas en bestrooi de rolletjes in de vorm telkens met een beetje geraspte kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 287 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 4 gram