10 personen
gemiddeld
30 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Boterkoek van Ed

Boterkoek van Ed

ingrediënten


30 min
10 personen
50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

250 gram margarine

dit product is niet beschikbaar

citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

350 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

350 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels koffieroom
1 ei

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

taartvorm

  • 1 Klop het ei met de koffieroom luchtig en schuimig. Meng de bloem, basterdsuiker, citroenrasp en ½ theelepel zout in een ruime kom.
  • 2 Voeg de helft van het eimengsel en 2 kneepjes citroensap toe. Meng alles goed door elkaar.
  • 3 Snijd de margarine en boter in plakjes en voeg toe aan het bloemmengsel. Kneed goed door elkaar en kneed het mengsel tot een bol.
  • 4 Verwarm de oven voor op 170ºC. Druk de deegbol stevig uit in de ingevette vorm.
  • 5 Bestrijk het deeg met de rest van het eimengsel en kerf met een mes een ruitvormig patroon in het deeg.
  • 6 Bak de boterkoek in het midden van de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Liever geen margarine? Laat die dan weg en gebruik 300 gram boter. . Garneer de boterkoek met blanke amandelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 6 gram