gemiddeld
15 min.
tussendoortje
home recepten Boterkoek met gekonfijte sinaasappelschil

Boterkoek met gekonfijte sinaasappelschil

ingrediënten


15 min
2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

50 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

1 groot ei

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

250 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 kleine lage taartvormpjes

  • 1 Verwarm 50 gram basterdsuiker met 4 eetlepels water tot de suiker is opgelost en laat op een lage stand koken tot een heldere siroop.
  • 2 Schil intussen de sinaasappel met een dunschiller (schil het wit niet mee). Snijd de schil in reepjes, roer door de siroop en laat circa 2 minuten koken.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 4 Klop met een mixer de boter met de rest van de basterdsuiker en de vanillesuiker in een paar minuten wit en luchtig.
  • 5 Klop dan het grootste gedeelte van het ei (houd 1 eetlepel apart om te bestrijken) en de amandelen erdoor.
  • 6 Voeg een snufje zout toe en klop 200 gram bloem erdoor tot een glad beslag.
  • 7 Bestuif de bakvormpjes met bloem. Schep de gekonfijte sinaasappelschil door het beslag en verdeel over de bakvormpjes.
  • 8 Bestrijk met ei en bak de boterkoeken in de oven in 20-25 minuten goudbruin. Laat daarna goed afkoelen.

bereidingstip

Hoe lekker ze ook ruiken wanneer ze uit de oven komen, laat de boterkoeken eerst helemaal afkoelen. Zo kan de boter weer wat harder worden en vallen de koeken niet uit elkaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 900 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 101 gram
eiwit 11 gram