4 personen
eenvoudig
10 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Bosvruchtenijs met vanille en kaneel

Bosvruchtenijs met vanille en kaneel

ingrediënten


10 min
4 personen
theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter rode druivensap

dit product is niet beschikbaar

300 gram diepvriesbosvruchten

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

blender

keukenmachine

  • 1 Klop de slagroom stijf. Schraap met een mes het merg uit het vanillestokje. Pureer de bosvruchten met het druivensap, het vanillemerg en de kaneel.
  • 2 Schep eerst een deel van de fruitpuree door de slagroom en vervolg dan met de rest. Meng niet te hard zodat je een gemarmerd effect krijgt. Schep het ijsmengsel in een afsluitbare diepvriesbak en zet minimaal 4 uur in de diepvries. Schep dan bolletjes van het ijs.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 275 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 2 gram