4 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Bosvruchten met speculaascrumble

Bosvruchten met speculaascrumble

ingrediënten


15 min
4 personen
500 gram diepvriesbosvruchten
75 gram speculaasjes

dit product is niet beschikbaar

40 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

70 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

60 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons ovenschaaltjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Meng de boter met de bloem, suiker en speculaasjes en kneed tot een kruimelig deeg.
  • 3 Dep de bosvruchten droog en verdeel ze over de schaaltjes.
  • 4 Verdeel de deegkruimels erover.
  • 5 Bak de crumble 18-20 minuten in het midden van de oven.
  • 6 Laat afkoelen tot lauwwarm.
  • 7 Lekker met een bolletje vanilleroomijs.

bereidingstip

Vervang 25 gram van de speculaasjes door geraspte kokos.

wijnadvies

Castillo de las Almenas Moscatel of Sealord Tawny Port.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 4 gram