4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Bospeensoep met kerrie en loof

Bospeensoep met kerrie en loof

ingrediënten


20 min
4 personen
250 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerrie

dit product is niet beschikbaar

2 cm gember

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 bos bospeen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Snijd het loof van de wortels en bewaar. Schil de wortels met een dunschiller. Snijd de wortels in plakjes.
  • 2 Smelt de boter in een soeppan. Fruit de knoflook met de gember en kerrie 1 min. Schep de wortel erdoor.
  • 3 Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook zachtjes 10 min., of tot de wortel gaar is.
  • 4 Neem de soep van de warmtebron en pureer met de staafmixer glad. Voeg de kookroom toe en verwarm de soep nog 2 min. Hak intussen een handvol mooi groen peenloof grof.
  • 5 Breng de soep op smaak met zout en peper en garneer met het peenloof.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 233 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 3 gram