4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
home recepten Bospaddestoelensoep

Bospaddestoelensoep

ingrediënten


25 min
4 personen
200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kruidenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

5 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

500 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

1 staafmixer

  • 1 Snijd 400 g paddenstoelen in stukjes.
  • 2 Verhit de helft van de boter en bak hierin de uitjes en paddestoelen 3 minuten.
  • 3 Voeg de tijm, bouillon, witte wijn en melk toe en kook zachtjes 10 minuten.
  • 4 Snijd de rest van de paddenstoelen in plakjes en bak ze in de rest van de boter goudbruin.
  • 5 Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine.
  • 6 Roer de kookroom en de gebakken paddestoelen erdoor en verwarm de soep. Voeg peper en zout naar smaak toe en bestrooi de soep met het loof van de lente/bosuitjes.

wijnadvies

Drink de Chardonnay door of kies voor een soortgelijke stevige witte wijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr