4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Bonensoep met venkel en worst

Bonensoep met venkel en worst

ingrediënten


25 min
4 personen
1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 saucijzen

dit product is niet beschikbaar

2 verse worsten

dit product is niet beschikbaar

1 potje kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

1 potje witte bonen
1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel venkelzaad

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 venkelknollen
1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en fruit de ui met de oregano circa 4 minuten.
  • 2 Snijd de stukken venkel in dunne repen. Voeg de knoflook, het venkelzaad en de venkel toe aan de ui en roerbak 2 minuten mee.
  • 3 Bak de tomatenpuree 1 minuut mee en giet dan de tomatenblokjes en bouillon erbij. Laat de soep circa 5 minuten zachtjes koken.
  • 4 Giet intussen de bonen en kikkererwten af en snijd de worst in plakjes. Voeg de bonen, erwten en worst toe aan de soep en laat nog circa 5 minuten zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met zout en peper en roer vlak voor het serveren de peterselie erdoor.
  • 5 Lekker met warm stokbrood met (knoflook)boter.

bereidingstip

Vervang de verse worst in dit recept door rookworst of laat de worst eventueel helemaal weg.. Bij de keuze voor groente denk je misschien niet snel aan venkel. Door zijn anijsachtige smaak is dit een unieke groente die veel wordt gebruikt in de Italiaanse keuken en goed samengaat met varkensvlees. Wanneer je ook nog venkelzaad gebruikt, wordt de soep extra smaakvol.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 21 gram