- 1 Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en fruit de ui met de oregano circa 4 minuten.
- 2 Snijd de stukken venkel in dunne repen. Voeg de knoflook, het venkelzaad en de venkel toe aan de ui en roerbak 2 minuten mee.
- 3 Bak de tomatenpuree 1 minuut mee en giet dan de tomatenblokjes en bouillon erbij. Laat de soep circa 5 minuten zachtjes koken.
- 4 Giet intussen de bonen en kikkererwten af en snijd de worst in plakjes. Voeg de bonen, erwten en worst toe aan de soep en laat nog circa 5 minuten zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met zout en peper en roer vlak voor het serveren de peterselie erdoor.
- 5 Lekker met warm stokbrood met (knoflook)boter.
bereidingstip
Vervang de verse worst in dit recept door rookworst of laat de worst eventueel helemaal weg.. Bij de keuze voor groente denk je misschien niet snel aan venkel. Door zijn anijsachtige smaak is dit een unieke groente die veel wordt gebruikt in de Italiaanse keuken en goed samengaat met varkensvlees. Wanneer je ook nog venkelzaad gebruikt, wordt de soep extra smaakvol.