4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Bonenburger met chilimayo

Bonenburger met chilimayo

ingrediënten


25 min
4 personen
4 pitabroodjes

dit product is niet beschikbaar

1 handje veldsla

dit product is niet beschikbaar

1 handje rucola

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels chilisaus

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

tabasco
75 gram broodkruim

dit product is niet beschikbaar

50 gram tortillachips

dit product is niet beschikbaar

400 gram rode bonen

dit product is niet beschikbaar

100 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

mespunt kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

mespunt kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • 2 Voeg de specerijen en champignons toe en bak op een lage stand tot het mengsel zacht maar niet droog is.
  • 3 Doe de bonen in een kom, prak ze licht met een vork en voeg het paddenstoelenmengsel, tortillachips, broodkruim en tabasco naar smaak toe. Voeg als het mengsel te vochtig is iets meer broodkruim toe.
  • 4 Vorm met bebloemde handen 4 burgers en bak ze in de rest van de olie 2-3 minuten per kant.
  • 5 Meng de mayonaise met de chilisaus. Serveer de burgers met rucola of veldsla in de pitabroodjes met chilimayo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 14 gram