4 personen
gemiddeld
20 min.
tussendoortje, nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Bonbon van pure chocolade en granaatappel

Bonbon van pure chocolade en granaatappel

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram granaatappelpitjes

dit product is niet beschikbaar

kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

150 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

25 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

  • 1 Rooster het amandel­schaafsel goudbruin in een droge, hete koekenpan. Houd apart. Verwarm de chocolade au bain-­marie met een snuf kaneel, tot bijna alle klontjes zijn gesmolten. Neem de schaal van de pan en klop met een garde de laatste klontjes glad.
  • 2 Laat al roerend de choco­ lade iets afkoelen en schep dan het amandelschaafsel erdoor. Maak met 2 lepels 12 kleine bergjes op het bakpapier. Verdeel de granaatappelpitjes erover, druk ze een beetje aan en laat helemaal afkoelen. Lekker met een espresso.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 265 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 4 gram