- 1 Kook de aardappels met zout afgedekt circa 10 minuten. Verdeel de boerenkool over de aardappels en kook alles in nog circa 15 minuten gaar.
- 2 Verhit intussen in een koekenpan het bakproduct en fruit hierin de ui circa 3 minuten.
- 3 Voeg de knoflook en paprika toe en bak ze op halve stand 4-5 minuten mee.
- 4 Voeg de tomatenpuree toe en bak nog circa 1 minuut mee. Giet er 450 ml water bij en roer de suiker erdoor. Laat circa 10 minuten zachtjes doorkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met zout en peper.
- 5 Verwarm intussen de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 6 Giet de aardappels en boerenkool af en stamp ze door elkaar. Voeg zoveel melk toe dat een smeuïge stamppot ontstaat.
- 7 Verdeel de stamppot over warme borden en verdeel de paprikasaus erover. Serveer de worst op de stamppot.