4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Boerenkoolschotel met amandelkorst

Boerenkoolschotel met amandelkorst

ingrediënten


25 min
4 personen
50 gram geschaafde amandelen

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

500 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

200 gram knolselderij

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

100 gram spekblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 zakje mix voor bechamelsaus
600 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel nootmuskaatpoeder

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

20 gram boter

dit product is niet beschikbaar

600 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels gaar in ruim water met zout.
  • 2 Giet ze af en stamp fijn met de boter en 100 ml warme melk. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en een snuf nootmuskaat.
  • 3 Stoom of kook de boerenkool in circa 5 minuten beetgaar.
  • 4 Bereid de bechamelsaus met de rest van de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 5 Bak de spekblokjes een paar minuten uit. Voeg de ui en knolselderij toe en bak mee tot ze licht verkleuren. Voeg het gehakt en laurierblaadje toe en bestrooi met wat zout, versgemalen peper en eventueel kruidnagelpoeder. Bak het gehakt rul.
  • 6 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 7 Bestrijk de ingevette ovenschaal met de helft van de aardappelpuree. Verdeel hierop de helft van de boerenkool en daar weer bovenop de helft van het gehaktmengsel. Vervolg met nog een laag puree, kool en gehakt. Verdeel de bechamelsaus erover en strijk glad.
  • 8 Bestrooi met de amandelen en bak het gerecht in 20 à 30 minuten goudbruin in de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 640 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 34 gram