2 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Boerenkoolrisotto met spekjes

Boerenkoolrisotto met spekjes

ingrediënten


30 min
2 personen
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

150 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

150 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

125 gram gerookte spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem op middelhoge stand. Bak hierin de spekjes krokant, neem ze uit de pan en houd apart. Fruit de ui en knoflook circa 3 minuten glazig in het bakvet.
  • 2 Voeg de rijst toe en bak al roerend een paar minuten mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheutje bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit 20-25 minuten, tot de rijst gaar is. Voeg halverwege de boerenkool toe.
  • 3 Roer als de risotto bijna klaar is de boter erdoor. Bestrooi met de citroenrasp en de helft van de parmezaan. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel de risotto over borden, schep de spekjes erop en bestrooi met de rest van de kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 680 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 30 gram