4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
home recepten Boerenkaassoep met lente-ui en mosterd

Boerenkaassoep met lente-ui en mosterd

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram jongbelegen boerenkaas

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

vloeibaar bakproduct
25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 bosje lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Bak de lente-ui, zonder loof, in de boter zonder te kleuren.
  • 2 Voeg de mosterd toe, giet de bouillon erbij en kook zachtjes 5 minuten.
  • 3 Pureer met een staafmixer. Voeg de room en kaas toe en laat de kaas al roerend smelten in de soep. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Bestrooi de soep voor het serveren met het gehakte loof van de lente-ui.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 265 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 8 gram