- 1 Meng de wortel met de kool, ui en oregano en kneed alles door met zout. Laat 10 minuten staan. Giet het vocht af en voeg de azijn en suiker toe aan de groenten. Kneed alles kort door en houd apart. Verwarm de oven voor op 200ºC.
- 2 Meng de bloemkool met de zonnebloemolie en tacokruiden. Rooster de bloemkool in de oven in circa 35 minuten gekleurd en gaar. Keer tussendoor om egaal te garen.
- 3 Meng de jalapeño’s met de mayonaise en yoghurt. Verwarm de tortillawraps circa 20 seconden in een droge, hete koekenpan of rooster ze 10 seconden in een broodrooster. Bestrijk de wraps met de jalapeñosaus en leg de bloemkool erop.
- 4 Leg de koolsalade op de bloemkool en bedruppel eventueel met nog meer jalapeñosaus.
bereidingstip
Bereid dit gerecht ook op de barbecue: kook de hele bloemkool circa 7 minuten voor en meng vervolgens met de olie en tacokruiden. Rooster de bloemkool afgedekt circa 30 minuten op een hete barbecue, tot deze mooi gekleurd is. Keer regelmatig om egaal te roosteren. Verwarm de tortillawraps circa 15 seconden op de barbecue. Volg verder het recept.