4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Bloemkoolsteaks met baba ganoush

Bloemkoolsteaks met baba ganoush

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels pompoenpitten
bakje tuinkers

dit product is niet beschikbaar

200 gram baba ganoush
3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ras el hanout

dit product is niet beschikbaar

1 bloemkool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

grillpan

  • 1 Snijd de groene bladeren van de bloemkool. Leg de bloemkool op een snijplank en snijd van het dikste deel 4 plakken van ca. 2 cm dik. Meng de ras el hanout met de olie en zout, en bestrijk de bloemkoolsteaks aan beide kanten met het mengsel.
  • 2 Steek de barbecue aan of verhit een grillpan. Gril de steaks in 10- 15 min. goudbruin en beetgaar. Keer regelmatig.
  • 3 Verdeel de baba ganoush over 4 borden, leg een steak erop en bestrooi met tuinkers en pompoenpitten.

bereidingstip

Snijd de rest van de bloemkool in roosjes, schep om met wat olie en specerijen (bijv. kerrie) en rooster op de barbecue. Lekker in een salade met kikkererwten, veldsla, een gekookt ei en mangochutney.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 263 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 7 gram