4 personen
bijgerecht
home recepten bloemkoolsteaks

bloemkoolsteaks

ingrediënten


4 personen
1 snufje peper
1 snufje zout
1 olijfolie
1 chilivlokken
1 komijnpoeder
2 eetlepels kappertjes
2 theelepels witte wijnazijn
1 citroen
10 gram verse peterselie
30 gram walnoten
1 halve bloemkool

  • 1 Dep de kappertjes droog. Bak ze in 1 eetlepel olijfolie in een paar minuten licht knapperig. Leg ze op keukenpapier.
  • 2 Hak de blaadjes van de peterselie grof.
  • 3 Rooster de walnoten kort in een koekenpan en hak ze dan grof.
  • 4 Doe de kappertjes, peterselie, walnoten en de witte wijnazijn in een kom.
  • 5 Rasp de schil van de citroen erboven en meng er 1 eetlepel olijfolie door.
  • 6 Leg de bloemkool met de bloem naar boven. Snijd 4 plakken van ongeveer 1 cm uit het midden. Smeer ze in met olijfolie en bestrooi met zout, peper en komijnpoeder.
  • 7 Leg ze op het rooster van de barbecue (indirecte hitte). Bak de steaks ongeveer 10 minuten per kant tot ze gaar zijn en bruin beginnen te kleuren. (Of bak ze in de oven op 180°C.)
  • 8 Leg de bloemkoolsteaks op een platte schaal, schep de salsa erover en bestrooi naar smaak met chilivlokken.