4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Bloemkoolsoep met specerijen en gember

Bloemkoolsoep met specerijen en gember

ingrediënten


20 min
4 personen
2 takjes peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram bloemkool

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 snufje nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui een paar minuten. Voeg de specerijen, gember en knoflook toe en fruit op een lage stand nog 1 minuut.
  • 2 Voeg de bloemkoolroosjes en bouillon toe en stoof met het deksel op de pan in circa 15 minuten gaar.
  • 3 Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kookroom toe. Kook een paar minuten zachtjes door en breng verder op smaak met zout en peper. Garneer de bloemkoolsoep met wat peterselie.

bereidingstip

Deze bloemkoolsoep smaakt lekker bij een kaastosti of Mexicaanse quesadilla’s.

wijnadvies

Bij dit recept hoeft niet per se een wijn, maar Chardonnay van Jean Sablenay past er wel bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 175 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 6 gram