4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Bloemkoolsoep met kaastoast

Bloemkoolsoep met kaastoast

ingrediënten


20 min
4 personen
2 takjes platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

100 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

500 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

400 gram bloemkolen

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verwarm de ovengrill voor. Verhit de boter in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de bloemkool, aardappels en bouillon toe en kook circa 15 minuten.
  • 2 Bestrooi de plakken stokbrood met de kaas en gril in de oven knapperig en goudbruin.
  • 3 Voeg de slagroom toe aan de soep en pureer met de staafmixer tot een romige soep. Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat. Schep de soep in kommen en garneer met de peterselie. Serveer met de kaastoast.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 19 gram