4 personen
eenvoudig
25 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
home recepten Bloemkoolbeignets met chilidip

Bloemkoolbeignets met chilidip

ingrediënten


25 min
4 personen
1 theelepel gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels chilisaus

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

1 bloemkool

dit product is niet beschikbaar

frituurolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel currypasta

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Meng het bakmeel met 1 theelepel zout. Voeg de eieren, 200 ml water, de currypasta en de peterselie toe en klop tot een glad beslag.
  • 2 Verhit de frituurolie tot 180ºC. Meng de ingrediënten voor de dip. Haal de bloemkoolroosjes door het beslag en frituur steeds 4-5 roosjes tegelijk tot ze goudbruin zijn.
  • 3 Laat ze uitlekken in een vergiet bekleed met keukenpapier. Serveer de bloemkoolbeignets met de chilidip.

bereidingstip

Dit recept is ook lekker met een yoghurt-knoflooksaus: meng 200 ml Griekse yoghurt met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 1 eetlepel gehakte bieslook of bosui. Breng op smaak met zout en peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 13 gram