4 personen
eenvoudig
30 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Bloemkool-pastinaaksoep met amandel

Bloemkool-pastinaaksoep met amandel

ingrediënten


30 min
4 personen
150 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

350 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

grote bloemkool

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

2 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

5 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 pastinaak

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels amandelen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan. Houd apart.
  • 2 Verhit de boter en bak hierin de pastinaak, ui, knoflook en rozemarijn circa 5 minuten. Voeg de prei en bloemkool toe en bak nog 10 minuten verder.
  • 3 Voeg de bouillon en room toe en kook nog circa 10 minuten, tot de bloemkool gaar is. Pureer de soep. Schep de soep in kommen en bestrooi met de amandelen.

bereidingstip

Garneer de soep naar wens met fijngehakte parma- of serranoham.. Klop een deel van de room op en garneer de soep ermee. Bestrooi de room met de amandelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 7 gram