4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Bloemkool-paprikacurry

Bloemkool-paprikacurry

ingrediënten


25 min
4 personen
koriander

dit product is niet beschikbaar

1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

eetlepel sojasaus

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 gele paprika's

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 snufje chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

1 bloemkool

dit product is niet beschikbaar

250 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Kook de rijst. Blancheer de bloemkoolroosjes in circa 3 minuten beetgaar. Laat uitlekken. Meng de maizena met 2 eetlepels water tot een papje.
  • 2 Verhit 1 eetlepel olie in een steelpan op een lage stand en bak hierin de kurkuma, kerrie- en chilipoeder ½ minuut. Voeg de bloem toe en bak ½ minuut mee. Voeg de bouillon en het maizenapapje toe en breng al roerend aan de kook tot een dikkere saus. Zet de warmtebron uit.
  • 3 Verhit de overige olie in een wok of hapjespan op een hoge stand. Bak hierin de bloemkool, paprika en ui circa 3 minuten. Voeg de knoflook en sojasaus toe en bak 1 minuut mee. Breng op smaak met (witte) peper. Voeg de saus toe en roer goed door. Serveer met de rijst en bestrooi met de bosui en wat koriander.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 10 gram