4 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Blauwebessentaartje

Blauwebessentaartje

ingrediënten


15 min
4 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

300 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

8 lange vingers

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 taartvormpjes

bakpapier

blindbakvulling

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de vormpjes in en bekleed ze met bladerdeeg. Snijd het overhangende deeg weg. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
  • 2 Leg er een rondje bakpapier op met daarop de bakknikkers of peulvruchten. Bak de bodems 10 minuten in het midden van de oven. Neem de vormpjes uit de oven. Verwijder het bakpapier en de steunvulling.
  • 3 Verdeel de verkruimelde koekjes over de deegbodems.
  • 4 Meng de citroenrasp met de suiker en de tijm. Schep de bessen op de koekjes. Strooi het suikermengsel erover.
  • 5 Bak de taartjes in het midden van de oven in 12-15 minuten goudbruin. Laat ze 10 minuten in de vormpjes afkoelen.
  • 6 Haal de taartjes voorzichtig uit de vormpjes en zet ze op een rooster. Bestuif ze voor het serveren met poedersuiker.
  • 7 Serveer er een bolletje roomijs of crème fraîche bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 4 gram