4 personen
eenvoudig
15 min.
bijgerecht
home recepten Blanke sauzen

Blanke sauzen

ingrediënten


15 min
4 personen
125 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter kippenfond

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter kalfsfond
20 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

20 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de boter op een lage stand zonder dat deze bruin kleurt.
  • 2 Roer de bloem erdoor tot deze van de bodem van de pan loslaat.
  • 3 Giet de hete fond en melk erbij en klop met een garde tot alle klontjes zijn verdwenen. Kook de saus al roerend minimaal 3 minuten door op een lage stand. Breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 80 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 4 gram