6 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht
home recepten Bladerdeegstengels

Bladerdeegstengels

ingrediënten


25 min
6 personen
1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel melk

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

400 gram diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Bestrooi het werkblad met wat bloem. Leg alle plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een grote lap.
  • 2 Klop het ei met de melk goed los en bestrijk het deeg ermee.
  • 3 Meng de walnoten met de kaas, paprikapoeder en kruiden en bestrooi het deeg met de helft ervan.
  • 4 Vouw de zijkanten van het deeg naar binnen en nog eens dubbel. Rol dit weer uit tot een grote lap en bestrijk weer met ei. Bestrooi met de helft van het overgebleven kaasmengsel en vouw het deeg weer dubbel. Bestrijk met de rest van het ei en de kaas en snijd het deeg in repen.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de deegrepen op de bakplaat en bak ze in circa 10 minuten goudbruin.
  • 6 Laat afkoelen en serveer de stengels bij de soep of als tussendoortje.

bereidingstip

Varieer in vorm en bak in plaats van stengels eens vierkantjes of rechthoeken. . Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr