4 personen
eenvoudig
30 min.
lunch, klein gerecht/snack, klein gerecht
home recepten Bladerdeegpizza's met ei

Bladerdeegpizza's met ei

ingrediënten


30 min
4 personen
50 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes chorizo

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Vouw de randen van de plakjes bladerdeeg iets omhoog zodat er ‘bakjes’ ontstaan en zet op de bakplaat. Bestrijk de binnenkant van het bladerdeeg met de ketchup en beleg met de paprika, ui en chorizo.
  • 3 Breek boven iedere pizza 1 ei en bestrooi met de kaas. Bak circa 20 minuten in de oven, totdat het bladerdeeg knapperig en het eiwit gestold is. Lekker met een groene salade.

bereidingstip

Beleg de pizza’s voor een pikante twist nog met wat ringetjes jalapeñopeper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 17 gram