gemiddeld
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Bladerdeeghapjes met zalmtartaar

Bladerdeeghapjes met zalmtartaar

ingrediënten


15 min
zure room

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 handje dille

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

2 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

bakpapier

blindbakvulling

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Snijd de plakjes bladerdeeg in 4 vierkanten (totaal 8). Duw de vierkantjes in de muffinvorm en bestrijk de randjes met losgeklopt eigeel.
  • 3 Snijd vierkantjes van bakpapier, leg deze in de muffinbakjes en vul met gedroogde bonen of rijst om blind te bakken. Bak de bladerdeegbakjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin. Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling, laat de bakjes afkoelen en neem ze uit de vorm.
  • 4 Hak de gerookte zalm fijn en voeg dille, citroensap en kappertjes toe. Verdeel de zalmtartaar over de bladerdeegbakjes en schep een beetje zure room erop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram