4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Bladerdeeghapjes met feta

Bladerdeeghapjes met feta

ingrediënten


20 min
4 personen
4 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

10 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de plakjes deeg diagonaal door zodat je 20 driehoekjes hebt. Snijd de plak feta in 20 blokjes.
  • 2 Leg de driehoekjes op de bakplaat en beleg steeds met een blokje feta en wat rozemarijn. Maal wat peper erover en vouw de 2 punten over de vulling naar elkaar toe. Druk de randjes goed aan.
  • 3 Bestrijk de pakketjes met het ei en bestrooi royaal met de sesam. Bak in het midden van de oven in circa 20 minuten goudgeel en gaar.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Lekker met een Zuid-Franse Sensas Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 14 gram